Despre noi
Asociaţia Copiii Noştri –Asociaţia Părinţilor Elevilor Şcolii Generale Nr. 30 Grigorie Ghica-Voievod s-a înfiinţat la iniţiativa membrilor fondatori întruniţi în şedinţa din 2005 . Asociaţia a dobândit calitatea de persoană juridică la data de 23.12.2005 prin înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor existent la grefa Judecătoriei Bucureşti Sector 2.
Scopul Asociaţiei l-a constituit dezvoltarea durabilă a bazei materiale şi îmbunatăţirea calităţii educaţiei în Şcoala Generală Nr. 30 Grigorie Ghica-Voievod” Bucureşti, Sectorul 2, în vederea promovării şi a implementarii unui învăţământ în conformitate cu standardele europene.
Activităţile au fost desfăşurate în regim de voluntariat de către membrii asociaţiei sau persoane ce s-au alăturat acesteia pentru realizarea unui anumit obiectiv.
Pentru atingerea obiectivelor sale, Asociaţia dezvolta următoarele activităţi:
1. Proiectul educaţional Program prelungit a demarat în anul 2006 imediat după înfiinţarea Asociaţiei. Proiectul se adresează elevilor din ciclul primar, urmărindu-se a coopta elevii în oferta de petrecere a timpului liber şi a activităţilor extraşcolare, să susţină elevii în vederea deschiderii orizontului de cunoaştere şi a îmbunătăţirii rezultatelor şcolare, să dezvolte la elevi competenţe de relaţionare interpersonală şi de comunicare socială.
Pentru început a fost amenajată o singură sală de clasă pentru Programul prelungit, valoarea iniţială a investiţiei fiind de 14 000 lei( igienizare, amenajări interioare, mobilier, dotări cu electrocasnice,obţinerea autorizaţiilor de funcţionare etc). În prezent Programul prelungit se desfăşoară în 6 săli de clasă dotate prin eforturile membrilor Asociaţiei şi a cuprins în anul şcolar 2012-2013 aproximativ 90 de elevi. În intervalul orar 12 – 17 elevii iau masa de prânz (al cărei cost este suportat de părinţi), îşi fac temele sub supravegherea cadrelor didactice ,desfăşoară activităţi practice/aplicative pe diferite domenii, se joacă.
2. Partener în Proiectul COMENIUS (2008-2010) Şcolarizarea copiilor cu nevoi speciale
Asociaţia Părinţilor a sprijinit echipa de proiect în demersurile pentru organizarea activităţii în cadrul proiectului şi a asigurat asistenţă şi sprijin în menţinerea contactului permanent cu părinţii elevilor. Asociaţia a avut un rol hotărâtor în evaluarea activităţilor din punct de vedere calitativ, cât şi din punctul de vedere al rezultatelor şi al atingerii scopurilor propuse. Asociaţia a contribuit de asemenea şi la diseminarea activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului prin site-ul asociaţiei şi prin prezentarea acestora în cadrul întrunirilor părinţilor.
Asociaţia a oferit suport material pentru continuarea activităţilor extracurriculare şi în următorii ani şcolari prin donaţii şi prin investiţii în materia didactica necesara.
3. Acordarea de sprijin financiar pentru derularea unor proiecte:
-Spring day in Europe - mai 2008
-Proiectul cultural Dialog fără frontiere - august 2008-februarie 2009
-Teatrul francofon - 2008
-Programul Internaţional Să învăţăm despre pădure (LeAF Learning About Forest)
-Programul mondial Eco School
-Susţinere financiară pentru înscrierea în program
-Plantarea unor pomi în grădina şcolii
-Amenajarea unei sere la parterul şcolii prin procurarea a 19 ghivece de lut , a 18 jardiniere de ceramică zmălţuită şi a plantelor pentru ele
- Amenajarea unei expoziţii cu fotografiile elevilor la concursul din cadrul Proiectuul National „Eco-Fotografia Anului”, editia a III-a, 2011, coordonat de CCDG.
-Sponsorizarea expoziţiei de pictură cu lucrările elevilor cuprinşi în programul european Copiii de astăzi, cetăţeni activi ai societăţii de mâine
4.Sprijinirea organizării şi/sau funcţionarii în cadrul şcolii activităţilor culturale şi sportive
-sponsorizarea deplasării echipelor şcolii la competiţii
-serbări şcolare,expoziţii
5.Acţiuni de prevenire şi combatere a abandonului şcolar
-legătura cu familia elevilor aflaţi în pericol de abandon şcolar
-cadouri de sărbători pentru elevii fără posibilităţi materiale
6.Stimularea elevilor cu rezultate excepţionale la învăţătură
-premii constând în cărţi şi obiecte
-tabere şi excursii
7.Achiziţionarea de material didactic modern pentru promovarea unui învăţământ performant
-planşe didactice pentru studierea limbilor moderne
-achiziţionarea cărţilor
-soft pentru studiul matematicii
8.Contribuţie la asigurarea igienizării şi întreţinerii şcolii
-procurarea unor materiale de igienizare
-participare la curăţenia şi decorarea claselor
9.Organizarea unor acţiuni umanitare
-coletare de jucării şi hăinuţe pentru copiii dezavantajaţi
10.Dotarea şcolii cu
-piese de mobilier,
-aparate de aer condiţionat,
-camere de supraveghere la sala de sport
11.Organizarea unor cursuri pentru elevi:
-limba engleza, limba germană
-baschet, volei, handbal, karate
-dans
12.Atragerea de resurse financiare din donaţii, sponsorizări şi dirijarea a 2% din impozitul pe venit al salariatilor, 20% din impozitul pe profit al firmelor către Asociaţie
13. Asigurarea pazei şcolii de la înfiinţarea Asociaţiei până în septembrie 2011